Gott och blandat
Träffade upp Astrid på klubben för lite träning av allt möjligt inför klubbmästerskapet. Smart som man är så anmälde man sig till tre olika grenar. Vi ställde upp en kort agilitykombination, visste att jag ville träna slalomingångar men hade ingen kombination så fick improvisera ihop en jag haft i huvudet ett tag och den blev rätt bra måste jag säga ändå. Älskar att träna slalomingångar med Fasa, hon håller ofta ihop fint då för det krävs lite tänkande. Plus jag har mycket lättare för att lägga upp träningen på en bra nivå som gör det utmanande men utan att hamna i konflikt och frustration. Det är behaglig träning helt enkelt.

Såhär blev kombinationen, fick inte riktigt till avstånden i bilden ovan men ni får helt enkelt stå ut. Tycker om dessa kombinationer där man enkelt kan ändra hinderföljden, hunden lär sig inte banan utantill och man kan förenkla samt försvåra ifall det så skulle behövas. Eftersom de skulle ha agilitykurs på planen hann vi inte köra så mycket, körde mest den hinderföljd jag ritat ut som exempel, vi körde dock endast fram till sjuan. Fokuserade mer på att testa olika handlingsalternativ och leka med självständigheten i slalomet.

Fasa gjorde en hel del fina saker och bjöd på en härlig följsamhet. Testade att skicka henne till andra änden av slalomet så att hon fick öva distans och självständiga ingångar och jag kunde nog inte vara mer nöjd över de skicken. Hon använde kroppen på ett bra sätt och läste situationen utan att ens blinka. Detta är något vi aldrig gjort förut så jag kände mig alldeles småfnittrig och bubblig när hon klarade det.

Mitt arbete under träningen var av det sämre, jag slarvade och hittade inte riktigt mina placeringar så det var bra tur att Fasa nästan konstant kunde rädda upp det hela.

Vi klurade lite lydnad också, finns verkligen en hel del att jobba på där i detaljväg men till helheten är jag ändå rätt nöjd över så det ska bli lite kul att jobba vidare. Detaljarbete är ju verkligen den del jag tycker är roligast så om jag ska vara ärlig är jag glad att det är där hon brister just nu för det betyder att vi får jobba på just det.